Jump to content
Jono Bolton

Potential grounding issue?

Recommended Posts

I have an issue with a buzz from my P Bass. With the volume up full, and the tone turned all the way down, there's no buzz. With the volume full, and the tone turned all the way up, there's a bit of buzz, but once I start to roll the volume back down, the buzz increases, but disappears once the volume is rolled all the way down. 

The bass has two grounds; one to the bridge, and one to a lug in the cavity. Everything seems to be wired up correctly. The issue doesn't seem to be from my amp, or the wiring in the room, as when I plugged my Jazzmaster in, there were no issues. Any suggestions?

Edited by Jono Bolton

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paging @KiOgon - my money would be on faulty pots

Edited by Geek99

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 04/05/2021 at 23:03, Geek99 said:

Paging @KiOgon - my money would be on faulty pots

I've ordered some new pots and wire and will nick the cap and socket from the current wiring and have a bash at rewiring it at the weekend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...