Jump to content

Buzzy sound on vintage EST96a


Recommended Posts

I have this active bass and I got it out of storage on Friday. I replaced the battery. I put it straight to amp through two or three different cables and it buzzes on all strings when played - worse on lower strings 

 

does the same if sent straight to a zoom b2.1u and headphones 

 

Is the preamp burned out somehow, I’m wondering, and what would I replace it with ?

Edited by Geek99
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Geek99 said:

I have this active bass and I got it out of storage on Friday. I replaced the battery. I put it straight to amp through two or three different cables and it buzzes on all strings when played - worse on lower strings 

 

does the same if sent straight to a zoom b2.1u and headphones 

 

Is the preamp burned out somehow, I’m wondering, and what would I replace it with ?

Sounds like a grounding issue 

Link to comment
Share on other sites

Possibly - it’s been sitting in a gig bag in the cupboard so it’s not like it’s had trauma 

 

I’ll open it up tonight and have a look plugged in so I’ll know if it clears

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...