Jump to content

BasistaFunky

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Total Watts

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hello there guys, I'm contemplating upgrading the pickups on one of my basses soon. The bass have the original Mike Pope’s Flexcore Preamp with trimpot for adjusting and balancing the active signal with the passive fantastic I love it, but it has a very cheap pickups installed and they sound awful to me I am not really sure what brand they are and I wanna remove them and replace with new ones. So my question is does any one of you had an experience with Status pickups, and also I wanna know how they sound like, are they active or passive, what output they have low or high etc. And more importantly will they work with the Mike Pope’s Flexcore Preamp that I installed on the bass? Thank you 🙂
  2. Hello There guys, I wanna ask you all does any one of you had an experience with Delano pickups? On my bass I installed an Delano PC 4 HE/M2 reversed P neck position and JC 4 HE/M2 J bridge position both they are passive. When I plugged and hear them directly into my amp without any EQ, compressors, effects etc. yes they really sound bright and fresh, but one thing that I notice when I hear and compare them with the sound of my other bass is that these pickups they have a quet low output signal, can anyone tell me did they really have an low output signal or not, and what is your experience with Delano pickups? Thank you. 🙂
  3. Hello there everyone, I have a very important question because I need help. I put new pickups on my bass, I shielded with copper foil tape, new preamp module, I wired everything properly. The bass works on passive and active mode, on passive mode the signal is OK it’s loud no problem, but when I flip the toggle switch on active mode I can’t understand why the signal is so quiet and it’s not from the battery i put fresh new one, is it the problem from the battery connector or the connector wires, or from the toggle switch because it has a little clicking noises or something from the preamp module or something from the wiring cables I can’t guess from where is it actually. Can anyone help me and tell me how to solve the problem please? Thank you. Here is the wiring diagram that I was using to do everything
  4. Ok Guys here I make 2 new wiring diagrams, So now please tell me wich one of those 2 will work properly without any problems - Number 1 or 2?
  5. Here I revise the picture of the other resistor like on the original Bartolini wiring diagram, I was following the colours carefully - Purple - Booster, Yellow - IN, Green - OUT, Red - Battery, Black - Ground. Now I have another very important question, wich is about the Ground. As you see on my picture on a Passive mode there's no grounding cable coming from the input to the Bypass switch and to the jack it's only the hot, I saw the same and on the Original Bartolini wiring diagram (see the other picture that I post), and it looks like maybe the ground is only for the Active mode or for both I really don't know 🤔. So my question is - If there is no grounding cable coming from the input to the Bypass switch and to the jack on a Passive mode - is there will be any problem or trouble happening on the whole thing?
  6. Hello everyone, I wanna ask you all one very important question because I need help. I bought the Bartolini TC3 PREAMP MODULE BOOSTER, and I wanna make my bass to work on Active/Passive mode. On this picture that I posted I make the wiring diagram, so can you tell me please did I make any mistakes on the wiring diagram,because I am worrying for some things, and If something is not ok on the wiring diagram can you please tell me what to do to make everything working properly on the bass? Thank you Guys 😊
  7. This post cannot be displayed because it is in a forum which requires at least 1 post to view.
  8. This post cannot be displayed because it is in a forum which requires at least 1 post to view.
  9. This post cannot be displayed because it is in a forum which requires at least 1 post to view.
  10. This post cannot be displayed because it is in a forum which requires at least 1 post to view.
  11. This post cannot be displayed because it is in a forum which requires at least 1 post to view.
×
×
  • Create New...