Jump to content
Jean-Luc Pickguard

Amplitube SVX for £0.00!

Recommended Posts

So... created an IK account, downloaded the authorisation manager, entered my serial for amplitude, managed to download it after several issues, installed and chose plugin directories but it doesn't show up as a Reaper plugin. The standalone app is accessible.

Tried rescanning and rebooting Reaper, no help.

Tried reinstalling Amplitube, multiple 'Can't create the following file or directory blah blah' messages, had to cancel installation

Tried rebooting Windows.

Nope.

Hopeless.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, JonnyBGood said:

So... created an IK account, downloaded the authorisation manager, entered my serial for amplitude, managed to download it after several issues, installed and chose plugin directories but it doesn't show up as a Reaper plugin. The standalone app is accessible.

Tried rescanning and rebooting Reaper, no help.

Tried reinstalling Amplitube, multiple 'Can't create the following file or directory blah blah' messages, had to cancel installation

Tried rebooting Windows.

Nope.

Hopeless.

 

I had this issue in Cubase, and it actually appeared under the plugin/distortion submenu.

In Ableton, I can't find it at all though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Nicko said:

In Ableton, I can't find it at all though.

Did you install the VST in whatever place Ableton looks for them? Or do you have a 32 Bit Ableton and the VST is 64?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
40 minutes ago, Leonard Smalls said:

Did you install the VST in whatever place Ableton looks for them? Or do you have a 32 Bit Ableton and the VST is 64?

Yes.  Ableton's preferences are set to look for VSTs in my Cubase VST folder.  All my other VSTs appear in both DAWs.  Baffled.

I have 64 bit installed.

Edited by Nicko

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, Nicko said:

Ableton's preferences are set to look for VSTs in my Cubase VST folder.

But did you do an auto-install of Amplitude or direct it your Cubase Folder? I did the custom install and Ableton has no probs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 minute ago, Leonard Smalls said:

direct it your Cubase Folder

This unless I misunderstood the question.

When installing Amplitude I put the VSTs in the Cubase folders, and set ABleton to look there.

Edited by Nicko

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, JonnyBGood said:

So... created an IK account, downloaded the authorisation manager, entered my serial for amplitude, managed to download it after several issues, installed and chose plugin directories but it doesn't show up as a Reaper plugin. The standalone app is accessible.

Tried rescanning and rebooting Reaper, no help.

 

 

Ok, got it working at last after installing into a different directory to my usualy plugin folder and also clearing Reapers plugin cache and rescanning. Phew that was **** hard work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Nicko said:

When installing Amplitude I put the VSTs in the Cubase folders, and set ABleton to look there.

What about the DLLs? I tend to allow a custom install to put it's library type files in an eponymous new file in Documents.

If it's not this I'd suggest your computer is broken as it couldn't possible be anything else 😁

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...