Jump to content
Left leaderboard
highwayone

Issue with amp when di'ing

Recommended Posts

I have a GK MB210 and recently have been experiencing issues when going through the pa. The built in DI crackles a lot when used but also get similar issue when using a DI box. Any ideas what the problem is??? Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I'd try a different bass and different cables (instrument and XLR) to rule those out first. Then a different mixer!

If it crackles on both your amp DI and a standalone DI box, the problem is likely to exist elsewhere.

Edited by dannybuoy
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Might have to try a different bass at next gig. It's been an issue at three of the last four gigs but these have been different venues with different sound techs so must be either the bass or amp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 05/05/2019 at 10:28, highwayone said:

I have a GK MB210 and recently have been experiencing issues when going through the pa. The built in DI crackles a lot when used but also get similar issue when using a DI box. Any ideas what the problem is??? Cheers.

When you use the external DI are you plugging your bass into the DI and sending the DI's through to the GK?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...