Jump to content

Dear guest,

Welcome to the biggest community for bass players in Europe. You'll find the site a great source of information and advice.

Why not sign up now and:

  • Say hello - tell us about your playing, your gear and where you're from.
  • Search the database for inspiration or to find out more about your instrument
  • Upload an avatar and profile picture
  • Buy one of the thousands of items in our marketplace
  • Safely sell your items to a community of proven enthusiasts
  • Upload pictures, audio and videos
  • Buy exclusive items at discount through our shop (coming soon!)

Go on, click the button and become part of it today!

New: Sign up and get 20% off tickets for the London Bass Guitar Show - and we'll see you there!

Sign in to follow this  
ped

Adding an image to your post - tutorial video

Recommended Posts

Hi guys

I made this quick video to show you how to upload pictures either to Basschat itself, or via an external site which will host the pictures for you.

The second way, via an external site, is the best method - I use a site called imgbb.com which I show in the video. If you sign up as a member of the imgbb.com site you get more features and no ads. It's free and works really well, so give it a go.

Any questions, please fire away.

To be able to read what I'm typing you'll need to go full screen, so click the 'watch on YouTube' button near the bottom right of the clip below or use this link

https://youtu.be/77uNcARiAR8

Cheers
ped

[media]http://youtu.be/77uNcARiAR8[/media]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ped, I'm using google drive to host my pics. I can paste in a url which works fine, but I'm not getting a thumbnail in the text of the post as you are. Any idea why?
Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote name='honza992' timestamp='1504205881' post='3363434']
Ped, I'm using google drive to host my pics. I can paste in a url which works fine, but I'm not getting a thumbnail in the text of the post as you are. Any idea why?
Thanks.
[/quote]

Hi mate try putting these around the link - [ img] at the start, then the link, no spaces - then [ /img] at the end. Alternatively if you use the full reply editor there's a shortcut button in the toolbar which looks like a little picture - paste the link in there and that'll work.

Good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

For example it will look like this but remember no spaces after the square bracket. I can't put it without the space as the code will try and show a pic

[ img]http:www.examplepic/3345573.jpg[ /img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm...very strange.

When I use the image shortcut button in the normal reply box the photo comes up (ie I can see it in the editor) but when I press 'Post' I get an error message saying "[color=#5A5A5A][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3][center]You are not allowed to use that image extension on this community.". [/center][/size][/font][/color]

If I use the "More Reply Options" button to go to the advanced editor, then press the image shortcut button, the photo doesn't appear at all, just a text link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In that case it's the wrong link. Grab the 'direct' link that should end in the file type.

I don't use Google Drive so perhaps someone who does may know how best to access it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×